2015. december 20., vasárnap

Az első írás

Nos,elmesélem nektek hogy jött az ötlet a blogírással kapcsolatban.
Mivel sok növény érdekel, plusz maga a természet is, elég sokat olvasok ilyen témában, meg van egy kis tapasztalat is. Különböző facebookos csoportokban, és privátban is kérnek tőlem tanácsot, leginkább növényekkel kapcsolatban. Mivel végzős kertészmérnök hallgató vagyok, némi alapja is van a tudásnak. Dísznövényekkel kapcsolatban meg előbb volt a megszállottság, mint a fősuli. Az ilyen jellegű tanácsok, hozzászólások eléggé szétszórva találhatóak meg, ezért gondoltam arra, hogy ezek így csokorba gyűjtve jobban használhatóak.
No szóval, az önfényezés után a lényeg, hogy a blogban szó lesz különféle dísznövényekről (télállóak, trópusiak, orchideák, kontyvirágfélék, golgoták és még sok más), gyümölcstermő növényekről (banánok, citrusok, de lesz más is), de lesznek általánosabb témák is (tápanyagutánpótlás, öntözővíz, talaj-és közegkeverékek, szaporításmódok). Csemegének pedig biztosan lesznek majd kerti tóval, és akváriummal kapcsolatos bejegyzések is, mivel ezekkel kapcsolatban is van egy kis tapasztalat. A bejegyzések talán kicsit szakmaibb stílusúak lesznek, de igyekszek belecsempészni némi humort, kalandozást, hogy ne legyen túl száraz.
Szívesen várok visszajelzéseket arról is, hogy milyen témákban, milyen növényekről olvasnátok még, és ha konyítok hozzá, akkor arról rövidesen új bejegyzés formájában értesülni is fogtok.
Jó olvasást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése